Spruitjessoep met Retroschinken en gorgonzola PT30M 4 porties 1 dl Boni culinaire room 1 l groentebouillon 1 bloemige aardappel 1 dikke dikke snede Retroschinken 1 kg spruitjes 100 g gorgonzola 2 el olijfolie

Spruitjessoep met Retroschinken en gorgonzola

23cea6fc01dc7e4272f85247343c176f5f863c3e9ab08a5e3f16d8016da47b42.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de spruitjes en halveer ze. Schil de aardappel en snij in blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot. Bak de spruitjes ± 3 minuten zonder ze te laten kleuren. Voeg de aardappelblokjes toe. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Kook de spruitjes in 10 minuten gaar.

  3. Snij de gorgonzola en de Retroschinken in stukjes.

  4. Pureer de spruitjessoep in de blender. Kruid met peper en zout. Meng de culinaire room erdoor.

  5. Giet de soep in kleine tasjes. Werk af met de stukjes kaas en ham.