Spruitjessoep met witte savooipens, spekjes en croutons

e9f16bfe9bc80aea18a9572a3bea91a24e1c4469550b60cbc1ca40db3d684f3e.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de spruitjes. Verwijder indien nodig de buitenste blaadjes en snij het steeltje weg. Snij de spruitjes in grove stukken. Pel de uien en het teentje look. Snij de uien grof en de look in stukjes. Schil de aardappel en snij in stukken.

  2. Smelt een klontje boter in een grote kookpot. Stoof de uien lookstukken hierin aan. Voeg na een paar minuten de spruitjes toe en stoof ze mee. Roer alles regelmatig om.

  3. Voeg de aardappelstukken toe en laat enkele minuten meestoven.

  4. Doe het kruidentuiltje in de kookpot.

  5. Giet de kippenbouillon bij de gestoofde groenten en laat de soep 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.

  6. Bak de spekblokjes kort in een pan met antiaanbaklaag.

  7. Vis het kruidentuiltje uit de kookpot en mix de soep glad.

  8. Kruid de soep naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Snij de witte pens met savooi in stukjes.

  10. Giet de soep in de kommetjes. Verdeel de spekblokjes, croutons en de witte pens erover.