Stoof van everzwijn in tahinsojasaus

Stoof van everzwijn in tahinsojasaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien, snij middendoor en in fijne halve ringen.

  2. Schil de gember en snij in fijne plakjes. Snij de chili peper fijn.

  3. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit een scheut arachideolie in een gietijzeren pot. Bak het vlees in porties aan alle kanten goudbruin en haal uit de pot.

  4. Bak de uiringen in dezelfde pot goudbruin, kruid met peper en zout. Voeg kokosmelk, tahin, suiker, steranijs, sojasaus, gemberplakjes, chilipeper, sinaasappelsap en ½ van de zeste toe. Schep door elkaar en doe het vlees erbij. Let erop dat het helemaal onderstaat.

  5. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat afgedekt 2 u stoven tot het vlees bijna uit elkaar valt.

  6. Neem het vlees uit de pot en laat de saus inkoken. Breng op smaak met rijstazijn en voeg het vlees weer toe.

  7. Werk af met de rest van de zeste en bestrooi met korianderblaadjes.