Stoofpotje van everzwijn met knolselderpuree en seizoensgroentjes PT3H 4 porties 800 g everzwijnragout 1 ui 1 grote wortel 100 g Spar gerookt spek Boni Selection bloem 33 cl Westmalle Dubbel 5 dl wildfond 6 gedroogde jeneverbessen kruidentuiltje 50 g pure chocolade 400 g knolselder 400 g Spar aardappelen 75 g Spar boter 125 g spruiten 125 g rapen 8 jonge worteltjes 125 g prinsessenbonen

Stoofpotje van everzwijn met knolselderpuree en seizoensgroentjes

7c3b7fdfb5d83e8972e0b9358220623590e6830ea3d02f43ac8a7fda8e06f138.jpg

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en rasp de wortel.

  2. Snij het spek, de wortel en de ui fijn.

  3. Stoof alles aan in een ruime kookpot.

  4. Bak het everzwijnstoofvlees goudbruin in een pan met gebruinde boter en kruid met peper en zout. Voeg toe aan de groenten.

  5. Bestrooi lichtjes met bloem en bevochtig met het bier en de wildfond.

  6. Voeg het kruidentuiltje en de gedroogde jeneverbessen toe en laat gedurende 2 u zachtjes koken. Roer regelmatig en werk af met peper en zout.

  7. Voeg wat chocolade toe op het einde aan de stoofpot.

  8. Schil de aardappelen en knolselder.

  9. Snij beide in kleine stukken en kook samen beetgaar in water met zout.

  10. Giet af en draai tot een puree. Werk de puree af met klontjes boter.

  11. Seizoensgroentjes

    Reinig de spruitjes, raapjes, wortelen en boontjes. Halveer de spruitjes en snij de raapjes en wortelen in stukjes. Kook ze afzonderlijk beetgaar.

  12. Warm alle groentjes samen op in boter.

  13. Spuit een ring knolselderpuree op het bord. Schik de groenten en everzwijnragout in de ring.