Selder en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Pel de uien en look en snij in grove stukken.
-
Snij de selderstengels in 2 cm lange stukjes.
-
Schil de wortels, snij ze eerst in de lengte doormiddden en dan in 1 cm dikke plakjes.
-
Hou enkele blaadjes koriander apart en snij de rest van de blaadjes samen met de steeltjes fijn.
-
Schil en rasp de gember.
-
Plet de korianderzaadjes in de vijzel.
-
Verwarm 2 el olie in een gietijzeren pot. Bak de lamsschenkels aan alle zijden goudbruin. Haal uit de pot.
-
Stoof de uien, look, wortel en selder erin aan op een zacht vuur. Overgiet met de tomaten.
-
Voeg ras-el-hanout, kaneel, komijn, koriander, gember, harissa en espelettepeper toe. Kruid met peper en zeezout en breng aan de kook.
-
Leg de gebakken lamsschenkels erin en laat 30 min afgedekt stoven.
-
Voeg de gedroogde vruchten en afgespoelde kikkererwten toe. Zet nog 1 à 1,5 u in de oven tot het vlees gaar is.
-
Bak intussen de amandelen goudbruin in 1 el olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bestrooi de stoofschotel met amandelen, korianderblaadjes en rasp er wat zeste van sinaasappel over.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven