Thaise rijst met avocado, mimosa van ei en waterkers

Thaise rijst met avocado, mimosa van ei en waterkers

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Stoof de fijngesnipperde ui in een weinig olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe. Voeg water toe, voor 1 maat rijst heb je 1,5 maat water nodig. Voeg wat zout toe.

  2. Zet de pan op een hoog vuur en breng aan de kook. Draai het vuur een tikkeltje lager zodra het kookt en laat nog 5 minuten verder koken.

  3. Draai vervolgens het vuur volledig uit en laat de rijst 5 minuten rusten. Het water is nu volledig verdampt.

  4. Kook voor de mimosa de eieren 9 à 10 minuten in kokend water. Pel de eieren en doe ze in een mengschaal. Plet ze met een pureestamper tot mimosa, zorg dat je fijne stukjes ei overhoudt.

  5. Giet de kikkererwten af in een vergiet, spoel ze en dep droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kikkererwten erin. Strooi de kruiden erover, bak de kikkererwten tot ze lichtjes goudgeel kleuren. Schep ze op met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zeezout.

  6. Was de waterkers. Snij de avocado in schijfjes en besprenkel met een beetje citroen. Kruid met peper en zout.

  7. Serveer de kikkererwten op de rijst en in de salade.

  8. Maak een lichte yoghurtdressing: meng de yoghurt met de mayonaise, citroensap en de fijngesnipperde tuinkruiden. Verdun de dressing eventueel met een weinig water. Serveer de dressing op het slaatje.