Bagel met mimosa van ei en roquefortsaus PT30M 2 porties 50 g roquefort 15 g Spar boter 1 plantje bieslook 1 kl gerookt paprikapoeder 180 ml Boni melk 20 g Boni bloem 2 Spar bagels 4 Spar eieren 1 sjalot cayennepeper nootmuskaat blaadje bladpeterselie

Bagel met mimosa van ei en roquefortsaus

418fe64f89c7db4797df309e1083c2fbaffd581dc9fe0fd00f09dfed5628203b.jpg

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de eieren hard gedurende 10 min. Pel ze en plet ze fijn met een vork tot mimosa.

  2. Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de bieslook fijn.

  3. Roer de sjalot, de bieslook en het gerookte paprikapoeder onder het ei. Kruid met cayennepeper en zout.

  4. Smelt een klontje boter in een sauspan. Roer de bloem er met een klopper door en laat goed drogen. Voeg de melk langzaam en al kloppend toe.

  5. Laat de bechamelsaus 2 min al roerend doorkoken.

  6. Roer de roquefort er van het vuur door. Kruid met zout, zwarte peper en nootmuskaat.

  7. Bak de bagels 3 à 5 min in een voorverwarmde oven op 180°C.

  8. Snij middendoor en beleg met mimosa van ei.

  9. Lepel de kaassaus erover en gratineer onder de grill van de oven.

  10. Werk af met enkele blaadjes peterselie.