Varkenstongen met mosterdsaus

Varkenstongen met mosterdsaus
spar laneffe

Valérie

spar laneffe

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de al gekookte varkenstongen op in water met een bouillonblokje. (Maak het jezelf makkelijk en vraag aan de slager of hij de tongen al wil koken. Je kan de tong natuurlijk ook zelf koken, hou er dan rekening mee dat dit zeker 3 u duurt.)

  2. Kook het ei in 8 à 10 min hard. Haal uit het water, pel en plet fijn.

  3. Snij de augurken in kleine stukjes.

  4. Mosterdsaus

    Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer met de garde en laat, al kloppend, wat opdrogen. Giet er wat van het bouillonvocht bij tot je een gladde saus bekomt.

  5. Voeg de azijn, mosterd en de augurkstukjes toe aan de saus.

  6. Klop het eigeel los met 1 el van de saus en voeg daarna toe aan de rest van de saus. Kruid met peper en zout.

  7. Haal de opgewarmde tongen uit de bouillon en snij in sneetjes. Schik de sneetjes op een schotel en serveer de saus er aan 1 kant bij. Werk af met het gekookte ei.