Hutsepot met hammetje en mosterdsaus

Selder , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Kuis en halveer de spruitjes.
-
Schil de wortelen en snij in stukken van 2 cm dik.
-
Snij de raapjes in stukken.
-
Pel de ui en snij grof.
-
Verwarm een klont boter in een ruime kookpot en bak de hammetjes aan alle zijden goudbruin. Haal uit de pot.
-
Stoof de ui, spruiten, wortelen, raapjes en aardappelen even aan. Kruid met peper en zout.
-
Overgiet met kippenbouillon, voeg de hammetjes terug toe en breng aan de kook.
-
Knip takjes tijm los en bind samen met de peterseliestengels, laurierblaadjes en seldertakken tot een bouquet marmite en voeg toe.
-
Dek de pot af en laat rustig gaar sudderen.
-
Mosterdsaus
-
Meng de room met de zure room en mosterd tot een gladde saus. Snipper wat peterselie fijn en roer door de saus. Serveer apart bij de hutsepot.