Hutsepot met hammetje en mosterdsaus

5eb6461a79f99aa3422b95bb6d22bdf08be656833d2ce3dbed71ef6553a4235c.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  2. Kuis en halveer de spruitjes.

  3. Schil de wortelen en snij in stukken van 2 cm dik.

  4. Snij de raapjes in stukken.

  5. Pel de ui en snij grof.

  6. Verwarm een klont boter in een ruime kookpot en bak de hammetjes aan alle zijden goudbruin. Haal uit de pot.

  7. Stoof de ui, spruiten, wortelen, raapjes en aardappelen even aan. Kruid met peper en zout.

  8. Overgiet met kippenbouillon, voeg de hammetjes terug toe en breng aan de kook.

  9. Knip takjes tijm los en bind samen met de peterseliestengels, laurierblaadjes en seldertakken tot een bouquet marmite en voeg toe.

  10. Dek de pot af en laat rustig gaar sudderen.

  11. Mosterdsaus

    Ingrediënten: 3.0 el Boni Selection mosterd 125.0 ml Boni room 125.0 ml Boni zure room

    Meng de room met de zure room en mosterd tot een gladde saus. Snipper wat peterselie fijn en roer door de saus. Serveer apart bij de hutsepot.