Gelakt hammetje met noedels PT2H 4 porties 2 teentjes knoflook 1 potje verse koriander 75 ml Boni sojasaus 25 g bruine kandijsuiker 30 g gember 50 ml ketjap manis 500 g Spar chop choy wok 100 g rijstnoedels of mie 270 ml woksaus ketjap-sesam 1 hammetje Spar 1 wit van prei 1 wortel 1 ui 10 bollen koriander 1 Boni kruidentuiltje Boni arachideolie

Gelakt hammetje met noedels

bcab9da6028617ce1e6631f98375bab46e95a230ab79bad28e2f5cde4d777462.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was het groen van prei en de wortel. Pel de ui.

  2. Snij de ui, het preigroen en de wortel elk in 2 of 3 stukken.

  3. Leg samen met de korianderbollen, het kruidentuiltje en het hammetje in een kookpot en zet onder water.

  4. Laat 3 u zachtjes koken. Verwijder tijdens het koken het schuim aan de oppervlakte met een schuimspaan.

  5. Haal het hammetje uit de bouillon en zeef. De groenten mogen weg.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Besprenkel het hammetje met arachideolie en laat 1 u in de voorverwarmde oven bakken.

  8. Pel de look en kneus met de platte kant van een groot mes.

  9. Was de gember en snij grof.

  10. Breng 150 ml van de bouillon met de look, ketjap manis, sojasaus, gember en kandijsuiker aan de kook. Laat inkoken tot stroop.

  11. Wrijf het hammetje na 30 min oventijd in met de lak. Herhaal dit elke 10 min, tot het mooi gekaramelliseerd is.

  12. Snipper de koriander fijn.

  13. Gaar de noedels volgens de bereidingstijd op de verpakking.

  14. Verhit enkele el arachideolie in een wok en roerbak de wokmix.

  15. Blus met de woksaus en roer de noedels eronder. Warm goed door.

  16. Werk af met koriander.