Varkenshaasje met jonge worteltjes, krielaardappelen en mosterdsaus

Varkenshaasje met jonge worteltjes, krielaardappelen en mosterdsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de aardappelen, maar schil ze niet.

  2. Schraap de worteltjes, snij het groen kort af.

  3. Kook de aardappelen gaar en de wortelen beetgaar. Laat de wortelen uitlekken en bak ze kort aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de grote aardappelen in 2 en steek 3 stukken aardappel op een bamboestokje.

  4. Laat de kalfsfond met de mosterd voor inkoken.

  5. Bak de varkenshaasjes aan in hete olijfolie. Laat verder garen op een matig vuur tot het vlees de gewenste bakwijze bereikt heeft. Kruid met peper en zout.

  6. Snij de varkenshaasjes in stukken en schik ze op de borden. Zet het aardappeltorentje op het bord en versier met een takje tijm. Schik ook 2 worteltjes in het midden van het bord.

  7. Werk het bord af met de mosterdsaus.