Belgische kotelet met snel mosterdsausje, worteltjes, waterkers en ‘pellepatatjes’
Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Reinig, spoel en droog de waterkers.
-
Snij het loof van de wortelen tot 2 cm boven de wortelen af. Spoel grondig en blancheer de wortelen beetgaar.
-
Smelt een klontje boter in een pot en voeg de worteltjes toe. Glaceer en zet het vuur uit.
-
Spoel de aardappeltjes grondig en kook ze ongeschild gaar. Giet ze af en laat uitdampen.
-
Kruid het vlees. Bak de koteletten aan beide kanten goudbruin in hete boter. Haal uit de pan en hou warm.
-
Verwijder het teveel aan vet uit de pan. Giet een scheutje cognac in de pan en roer de braadresten los.
-
Voeg room en mosterd naar smaak toe en laat even inkoken. Kruid met peper en zout. Laat indien gewenst indikken met maïzena.
-
Schik de kotelet, wat pellepatatjes, waterkers en worteltjes op voorverwarmde borden.
-
Werk af met de saus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven