Wortelstoemp met gelakt varkenshaasje

Wortelstoemp met gelakt varkenshaasje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Meng de sojasaus door de honing. Plet de korianderzaadjes met de zijkant van een chefmes.

  3. Schil de aardappelen, was ze en snij in stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water, giet af en laat uitdampen.

  4. Pel de uien en hak ze grof. Schil de wortelen en snij in plakjes.

  5. Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof de uien erin aan; ze mogen licht kleuren. Voeg de wortelplakjes en het kruidentuiltje toe en laat even meestoven. Giet een scheut water erbij en dek de pot af. Laat gaar stoven op een zacht vuur.

  6. Vis, als de wortels gaar zijn, het kruidentuiltje uit de pot. Voeg de aardappelen toe en stamp grof. Breng op smaak met peper, zout en een lepel mosterd. Hou warm.

  7. Bak de varkenshaasjes goudbruin aan alle zijden in hete boter. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan.

  8. Schik ze in een ovenschaal en lak ze met het honingmengsel en bestrooi met geplette korianderzaadjes. Plaats nog 15 à 20 minuten in een hete oven, afhankelijk van de dikte van het vlees.

  9. Snij het vlees in plakjes en serveer samen met de wortelstoemp en mosterd.