Varkenswangetjes met Martha Guilty Pleasure en noordkrieken

c7cc3b01a43df822d52e95b9a30f2e5c9a5d9c7e3ddb3f508bbffedf91019f16.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snipper fijn.

  2. Bak de varkenswangen bruin in boter in een stoofpot en hou apart.

  3. Bak de uien in dezelfde pot bruin en voeg de blaadjes laurier en takjes tijm toe.

  4. Voeg de varkenswangen opnieuw toe en bestrooi deze met 1 el bloem. Laat kort meestoven.

  5. Blus de wangen met het bier, het bietensap en de jus uit de bokaal noordkrieken, zodat de wangen onder komen te staan.

  6. Gaar gedurende 1 u 30 min à 2 u op een matig vuur zonder deksel.

  7. Haal de wangen even uit de jus en hou apart.

  8. Voeg de krieken toe aan de saus en kook op het vuur om de saus wat in te dikken.

  9. Serveer de wangen en overgiet ze met de saus.

  10. Witlofslaatje

    Snij het witlof in de lengte fijn.

  11. Meng de mayonaise met de yoghurt.

  12. Hak de walnoten wat fijner. Kruid met peper en zout.

  13. Serveer de varkenswangen met het witlofslaatje en het bijpassende bier.