Vlinderkip met ‘dry rub’ van kerrie en sinaasappel

Vlinderkip met ‘dry rub’ van kerrie en sinaasappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Boen de sinaasappelen schoon en rasp de schil.

  2. Spreid de zeste uit op een bord en laat 1 u op kamertemperatuur drogen.

  3. Stamp de peperkorrels in de vijzel fijn.

  4. Meng de gedroogde sinaasappelzeste met kerriepoeder, zout en basilicum door de gestampte peper.

  5. ‘Vlinder’ de kip.

  6. Draai de kip om en maak met je vingers het vel vanaf de nek van de kip voorzichtig los van het vlees op de borst en de billen.

  7. Schuif de rub tussen het vel en vlees op de borst en de poten en masseer in het vlees.

  8. Wrijf de rest van de rub over de kip langs alle kanten en laat minstens 1 u rusten.

  9. Leg de kip, als de barbecue op temperatuur is (180°C), eerst met de huidzijde op het directe deel (met kolen) van de barbecue.

  10. Gril ± 5 min en draai om. Gril de andere kant ± 3 min en verplaats de kip naar het indirecte deel (zonder kolen) van de barbecue.

  11. Sluit het deksel en laat in ± 40 min garen.

  12. De kip is gaar, als ze de kerntemperatuur van 75°C heeft bereikt.

  13. Laat 10 min rusten voor je ze aansnijdt.