Wintersalade PT1H 6 porties bosje platte peterselie groentebouillon 200 g fijne boontjes 4 wortelen 1 bosje munt 3 koppen quinoa 2 puntpaprika’s Boni olijfolie 1 granaatappel 1 pastinaak

Wintersalade

b5950d625e51e656566c3e4c0707ca741a8820ed32574ec7f61013370c4a80ad.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de bladpeterselie en munt fijn.

  3. Schil de pastinaak en wortelen en snij ze in staven. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in brede repen. Leg de groenten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Snij de granaatappel doormidden en klop met een houten lepel op de schil boven een kom om de pitjes op te vangen. Verwijder de vliesjes.

  5. Kuis de boontjes en blancheer ze beetgaar in licht gezouten water.

  6. Spoel de quinoa grondig.

  7. Giet de quinoa in een droge kookpot, laat even droog bakken en voeg er dan 5 koppen groentebouillon aan toe. Laat op een zacht vuur afgedekt garen in 15 minuten. Laat nog 5 minuten afgedekt rusten.

  8. Schep de boontjes, granaatappelpitten en verse kruiden door de quinoa. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

  9. Schep de quinoa op een serveerschaal en schik de geroosterde groenten ernaast. Bedruppel met het vrijgekomen vocht van de ovengroenten.