Kan allergenen bevatten.
- Januari
- Februari
- Maart
- April
- Mei
- Juni
- Juli
- Augustus
- September
- Oktober
- November
- December
- Fruit
Granaatappel
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de bladpeterselie en munt fijn.
-
Schil de pastinaak en wortelen en snij ze in staven. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in brede repen. Leg de groenten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Snij de granaatappel doormidden en klop met een houten lepel op de schil boven een kom om de pitjes op te vangen. Verwijder de vliesjes.
-
Kuis de boontjes en blancheer ze beetgaar in licht gezouten water.
-
Spoel de quinoa grondig.
-
Giet de quinoa in een droge kookpot, laat even droog bakken en voeg er dan 5 koppen groentebouillon aan toe. Laat op een zacht vuur afgedekt garen in 15 minuten. Laat nog 5 minuten afgedekt rusten.
-
Schep de boontjes, granaatappelpitten en verse kruiden door de quinoa. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
-
Schep de quinoa op een serveerschaal en schik de geroosterde groenten ernaast. Bedruppel met het vrijgekomen vocht van de ovengroenten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven