Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was het witlof. Verwijder met de punt van een mes een klein stukje van de kern.
-
Smelt 20 g boter in een kookpot. Stoof het witlof, kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat en blus met de kippenbouillon. Voeg tijm en laurier toe. Laat 10 min afgedekt stoven.
-
Verwijder de kruiden en bewaar het stoofvocht.
-
Rol elk witlof in een snede ham en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschotel.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Kaassaus: smelt 25 g boter in een pot. Voeg de bloem toe en laat al roerend met een klopper wat drogen. Blus langzaam en al roerend met 500 ml melk en het bewaarde stoofvocht. Breng al roerend aan de kook en laat 5 min rustig koken.
-
Haal van het vuur en roer de gemalen kaas (spaghettimix) erdoor tot deze mooi gesmolten is. Breng op smaak met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Giet de kaassaus over de hespenrolletjes en bestrooi met de overige gemalen gratinkaas.
-
Zet 30 min in de voorverwarmde oven.
-
Plaats de schotel op het einde nog even onder de grill voor een mooi korstje.
-
Schil de aardappelen en kook gaar in ruim gezouten water.
-
Giet de aardappelen af en laat drogen op het vuur tot al het vocht verdwenen is.
-
Voeg 150 ml melk en 25 g boter toe en stamp tot een fijne puree.
-
Breng op smaak met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Serveer de witlofrolletjes met de puree.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven