Selder in de oven met puree

Selder in de oven met puree

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de onderkant van de selder, trek de takken uit elkaar en schil licht met een dunschiller om de draden te verwijderen. Snij de takken in 3 gelijke delen.

  2. Smelt 20 g boter in een kookpot. Haal de selder door de gesmolten boter. Kruid met zwarte peper en zout. Blus met de kippenbouillon.

  3. Breng aan de kook. Voeg het kruidentuiltje toe en laat afgedekt 15 min stoven.

  4. Verwijder het kruidentuiltje en bewaar het overige stoofvocht.

  5. Rol telkens 3 stukken selder in een snede ham en plaats ze naast elkaar in een ingevette ovenschotel.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

  7. Kaassaus: ontkorst en snij de Charlatan Rouge in kleine stukjes.

  8. Smelt 25 g boter in een pot. Voeg de bloem toe en laat al roerend met een klopper wat drogen. Blus zeer langzaam en al roerend met 500 ml melk en het overtollige vocht van de gegaarde selder. Breng al roerend aan de kook en laat 5 min rustig koken.

  9. Haal van het vuur en roer 250 g Charlatan Rouge eronder tot de kaas mooi gesmolten is. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  10. Giet de kaassaus over de hespenrolletjes en bestrooi met de overige geraspte Charlatan Rouge.

  11. Zet 30 min in de voorverwarmde oven. Zet de schotel op het einde nog even onder de grill voor een mooi gegratineerd korstje.

  12. Schil de aardappelen en kook gaar in ruim gezouten water.

  13. Snipper de peterselie fijn.

  14. Giet de gare aardappelen af en laat drogen op het vuur tot al het vocht verdwenen is.

  15. Voeg 150 ml melk en 25 g boter toe en stamp tot een fijne puree.

  16. Roer de peterselie eronder en kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  17. Serveer de selderrolletjes met de puree.