Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de asperges en breek de houterige voet af. Snij de kopjes eraf en hou de asperges apart voor de soep. De kopjes dienen voor de garnering. Kook alleen de gewassen schillen en voeten af in 2 liter water. Laat een half uur pruttelen op een laag vuur.
-
Pel de ui en reinig de selder en preistengel. Snij ze fijn en stoof aan in boter zonder te kleuren (we willen witte soep!).
-
Snij de asperges in kleine stukjes. Roer ze onder de soepgroenten en laat even meestoven. Kruid met witte peper en zeezout.
-
Zeef het kookvocht van de aspergeschillen. Voeg samen met de bouillonblokjes, aardappelblokjes en het kruidentuiltje toe aan de soep. Breng aan de kook en laat doorkoken tot de groenten gaar zijn.
-
Vis het kruidentuiltje eruit en pureer de soep met de staafmixer. Breng verder op smaak met peper en zout. Roer de room erdoor en pureer opnieuw.
-
Voeg de aspergekopjes toe en laat deze net gaar koken in de soep.
-
Serveer onmiddellijk. Werk af met peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven