Zalm met geschaafde venkel en geroosterde citroencrème

Vis , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan en stamp het grof in de vijzel.
-
Rasp de zeste van de schoongeboende citroen en hou apart. Snij de citroen in plakken en haal de pitjes eruit.
-
Pluk de blaadjes munt en peterselie. Pluk de pluimpjes dille.
-
Leg de zalm op een bakplaat, wrijf in met fleur de sel, grof gemalen zwarte peper, zeste van citroen en venkelzaad. Leg de ongepelde tenen look en de plakjes citroen ernaast. Besprenkel met olijfolie en bak 20 min in het midden van de oven.
-
Knijp de look uit de pel en mix met 2 plakjes geroosterde citroen en de zure room tot een gladde crème. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
-
Snij de groene pluimpjes van de venkels en hou opzij. Schaaf de venkel fijn op de mandoline, besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en schep de verse kruiden en het venkelgroen erdoor.
-
Schik de zalm op een schotel met de venkelsalade en serveer met citroencrème en versgebakken pinsa’s.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven