Zürcher Geschnetzeltes

Zürcher Geschnetzeltes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rösti

    Schil de aardappelen en rasp grof. Doe ze in een handdoek en knijp het vocht eruit. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Hak peterselieblaadjes fijn.

  3. Snij het vlees in stukken. Pel de ui en snipper fijn. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.

  4. Verhit een klontje boter in een braadpan en braad het vlees in porties ± 3 min. Bestrooi met bloem, haal het vlees uit de pan en hou warm.

  5. Voeg boter toe en bak de uien in dezelfde pan gaar. Bak de champignons nog 5 min mee.

  6. Overgiet met wijn en laat bijna volledig inkoken. Roer de room, bouillon en maïzena door elkaar, voeg bij de saus en breng aan de kook. Laat 3 min doorkoken en kruid. Voeg het vlees en ½ van de peterselie toe en laat doorwarmen.

  7. Bak intussen hoopjes aardappel in hete boter en druk ze met je spatel aan tot een koek. Laat kleuren. Draai ze om en bak ook de andere zijde goudbruin. Serveer met het kalfsvlees.