Brav u mlijeku (lam gestoofd in melk)

Brav u mlijeku (lam gestoofd in melk)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het lamsvlees in stukken.

  2. Pluk de peterselieblaadjes en hak fijn. Pel en pers de look. Doe de look met ½ van de peterselie en de venkelzaadjes in het hakmolentje, voeg een scheut olijfolie toe en mix tot een pasta.

  3. Verhit een scheut olijfolie in een pot en bak het vlees in porties aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout en haal uit de pot.

  4. Roerbak de lookpasta, voeg het vlees terug toe en overgiet met de melk. Verkruimel de bouillonblokjes erover en leg er de rozemarijn bij. Breng zachtjes aan de kook, dek af en laat 15 min sudderen. Let op dat de melk niet overkookt.

  5. Schil de aardappelen, was de wortelen en snij ze in grove schuine stukken. Voeg samen bij het vlees en laat nog 15 min verder garen.

  6. Verwijder de stelen van de venkel, snij de knol in partjes en voeg toe aan het vlees. Laat nog 10 à 15 min sudderen.

  7. Haal het vlees en de groenten uit de pot als ze gaar zijn en laat de melk tot ½ inkoken.

  8. Serveer het lamsvlees met groenten in melksaus en werk af met de rest van de peterselie. Serveer met versgebakken brood.