Açaibessen: ideaal voor een heerlijke smoothie bowl

Hét ingrediënt dat volgens Stephen en Margaux van Holy Berry niet mag ontbreken tijdens het ontbijt? Açaibessen. Deze ‘heilige’ besjes zijn supervoedzaam. Geniet ervan in een heerlijke en snel te bereiden smoothie bowl!

Voedzame açaibes

In Australië ontdekten Stephen en Margaux de açaibes, een favoriet in de surfersgemeenschap. De bes vormt er de basis voor een voedzame en energierijke açai bowl. Tijdens hun reis aten ze bijna dagelijks açaibessen. Terug thuis wilden ze blijven genieten van de besjes, maar nergens wisten ze açaibessen van goede kwaliteit te scoren. Dus besloten Stephen en Margaux zelf açaibessen te importeren. En zo zag hun bedrijf Holy Berry het levenslicht.

acaibes.png
Tijdens onze reis in Australië zijn we enorm verknocht geraakt aan de lekkere en voedzame açaibessen.
Margaux

Aandacht voor mens en natuur

Sinds de start werken Stephen en Margaux samen met twee lokale Brazilaanse partners van de bessen. Zo kunnen ze de kwaliteit garanderen en biologische açaibessen aanbieden, die afkomstig zijn van wildpluk en op een duurzameen ethische manier worden verhandeld. Hun Braziliaanse partners werken namelijk samen met de lokale bevolking en gebruiken traditionele pluktechnieken, wat lokale boeren een vast en wederkerend inkomen oplevert en een lagere impact op het milieu inhoudt.

acaibessen-brazilie.png

De voordelen van açaibessen

Açai – je leest het als a-sa-ie – is een klein, donker besje dat aan de açaipalm groeit in het Amazonewoud. De açaibes wordt niet voor niets als ‘s werelds meest voedzame bes bestempeld want ze is onder andere rijk aan ...

  • antioxidanten: helpen het lichaam goed te functioneren en de cellen te beschermen tegen vrije radicalen en celbeschadiging.
  • 19 aminozuren
  • 50 nutriënten
  • omega 3-, 6- en 9-vetzuren: deze werken ontstekingsremmend en zijn ook voor kinderen een echte must.

Açaibessen zijn vrij van vruchtensuikers. Hierdoor zijn ze bijzonder interessant voor mensen die gevoelig zijn voor insuline.

acaibessen-smoothiebowl.png

Açaibessen kopen bij Spar

Met Holy Berry Smoothie Bowl Super Berry of Pink Tropical (250 g) uit de diepvries maak je in geen tijd een smoothie bowl. Giet de diepgevroren bolletjesof ‘drops’ in een kom, laat ze ontdooien, meng onder yoghurt of melk en klaar. Dat ontdooien kan je trouwens perfect de avond voordien doen of door de ‘drops’ kort in de microgolf te plaatsen op de ontdooifunctie.

holy-berry-smoothie-bowl-pink-tropical.png

Pink Tropical
Deze felroze smoothie bowl bestaat uit een combinatie van roze pitaya, açaibes en
passievrucht, afgewerkt met wat kokosyoghurt.

holy-berry-smoothie-bowl-super-berry.png

Super Berry
Deze donkerblauwe smoothie bowl is een echte antioxidantenbom op basis van açaibes, blauwe bes en kers.