Adobo met varkensvlees

c027c617137ad3af3f4dfca6349ab571ec75232412efb784a3f6dd9edb476c9a.jpg

Allergenen

sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: pel de teentjes look en snij ze fijn of plet ze.

  2. Snij het spek in stukken. Marineer het buikspek minstens 1 u (*) met de sojasaus, zwarte peper en look.

  3. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg het gemarineerde vlees toe, samen met de chilipepers. Indien je het niet te pikant wil, snij de pepertjes dan eerst in grote stukken en verwijder de zaadjes. Zo kan je ze er achteraf makkelijk weer uithalen.

  4. Laat op een matig vuur garen en roer regelmatig, tot het varkensvlees een lichtbruine kleur heeft.

  5. Voeg 25 cl water toe, samen met de sojasaus, zwarte peper en laurierblaadjes. Breng aan de kook. Zet het deksel erop en laat 40 min tot 1 u sudderen, tot het vlees zacht is.

  6. Voeg de azijn en suiker toe. Laat nog 12 tot 15 min sudderen zonder deksel.

  7. Voeg zout naar smaak toe.

  8. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  9. Serveer de adobo samen met de rijst.(*) Je kan het buikspek ook een nacht laten marineren.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit