Appelbeignets met kaneel en speculoosijs

a5a575c215f45abdeadb74beb1a64c629fcd8b386e807a0b54971eed87438c35.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Splits de eieren. Klop de eigelen los met 20 g suiker.

  2. Smelt de boter.

  3. Klop het bier, de kaneel en de gesmolten boter onder de losgeklopte eigelen.

  4. Zeef de bloem en roer voorzichtig onder het beslag.

  5. Klop de eiwitten stijf. Klop de overige suiker en een snuifje zout eronder.

  6. Spatel de eiwitten onder het beslag.

  7. Verwarm de friteuse voor op 180°C.

  8. Schil de appels. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appel in schijven van 1,5 cm.

  9. Haal de appelschijven per stuk door het beignetbeslag en frituur per 2 in de warme friteuse. Draai elk appelschijfje tijdens het frituren om zodat beide kanten mooi bruin bakken.

  10. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

  11. Serveer warm met een bol speculoosijs.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit