Bánh bao bánh vac (ravioli van rijstvellen)

Bánh bao bánh vac (ravioli van rijstvellen)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ravioli: snij 4 lente-uitjes en de koriander fijn.

  2. Schil de gember en look. Rasp beide fijn.

  3. Meng alles met het gehakt en de garnalen.

  4. Snij de chilipeper fijn en voeg toe.

  5. Breng op smaak met 2 el teriyakisaus, peper en zout.

  6. Smeer de rijstvellen aan beide zijden goed in met water. Zo zijn ze plooibaar en zacht.

  7. Leg 4 hoopjes vulling op een natgemaakt vel en leg daarop een ander vochtig rijstvel.

  8. Snij de vellen in 4 en duw goed aan zodat ze plakken en je doorzichtige ravioli bekomt.

  9. Zet een pot met water op het vuur en hang er een vergiet in.

  10. Snij een stuk bakpapier uit ter grootte van je vergiet en leg het in het vergiet. Zo zullen de ravioli niet blijven kleven aan je vergiet.

  11. Dipsaus: meng 1 dl teriyakisaus met het limoensap.

  12. Versnipper 1 lente-ui en wat koriander in de saus.

  13. Serveer de rijstravioli met de dipsaus.