Char siu bao

6Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 8 vleesribben
  • 50 g Boni Selection chilisaus
  • 2 jonge takjes citroengras
  • 2 groene pepertjes
  • 125 ml Boni Selection sojasaus
  • 30 g gember
  • 50 g Boni Selection acaciahoning
  • 2 teentjes look
  • 1 kl balsamicoazijn
  • 250 g Boni Selection patisseriebloem
  • 25 g fijne suiker
  • 4 g bakpoeder
  • 2 g zout
  • 3 g gedroogde gist
  • 60 ml lauw water
  • 80 ml Boni Selection melk
  • Boni Selection chilisaus
Recept
  1. Breng 1,5 l water aan de kook en leg de vleesribben erin.
  2. Laat ze zachtjes koken en schuim regelmatig af.
  3. Snij de gember in plakjes. Plet het citroengras en de look met de zijkant van een chefmes. Snij de chilipepers in stukken.
  4. Voeg gember, citroengras, chilipeper, look, sojasaus, honing, azijn en chilisaus bij de vleesribben en laat 15 min zacht koken.
  5. Verwarm de oven voor op 150°C.
  6. Plaats de kookpot met de ribben in de oven en laat verder garen.
  7. Haal de gare ribben uit de pot en zeef het vocht.
  8. Laat het vocht verder inkoken tot een stroperige saus.
  9. Verwijder de ribben en trek het vlees in draadjes. Schep door de saus en zet opzij.
  10. Gestoomde broodjes: roer de gist los in het lauwe water. Doe de bloem, het bakpoeder en de suiker in de keukenmachine en laat zacht draaien.
  11. Giet de melk en het gistwater erbij en laat verder draaien tot een samenhangend mengsel. Voeg het zout toe en kneed verder tot een soepel deeg.
  12. Laat 1 u afgedekt rijzen op een warme plek.
  13. Verdeel het deeg in 6 bollen. Druk de bollen plat en leg 1 à 2 el vulling in het midden.
  14. Vouw de deegranden naar elkaar toe en druk goed dicht. Vorm terug tot een bol.
  15. Schik op bakpapier en laat nog eens 15 min afgedekt rijzen.
  16. Stoom de broodjes in 20 à 25 min gaar in een stoommandje of stoomoven.
  17. Serveer met chilisaus.
< naar recepten