Belgisch winterslaatje

Belgisch winterslaatje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het uiteinde van het witlof. Bak de stronken witlof goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat ± 10 min garen.

  2. Schil de wortelen en snij vervolgens slierten met de dunschiller.

  3. Schil de koolrabi en snij in dikke repen.

  4. Bak de groenten kort aan in olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. Snij de voorgekookte rode biet in dikke blokjes. Bak de blokjes kort aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Kook de eitjes hard in 10 min, laat afkoelen en pel. Snij de eitjes in twee.

  7. Meng de mayonaise met de fijngesneden peterselie.

  8. Verdeel de groenten, eitjes en gerookte makreel over een grote serveerschaal.

  9. Serveer de salade met de mayonaise en verse peterselie.