Blinde vinken met ui en wortelstoemp

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Stoemp: schil de wortelen en aardappelen. Snij alles in kleine stukken en doe in een glazen kom met 3 el water. Dek de kom af en laat 15 min garen in de microgolfoven op de hoogste stand. Giet het resterende vocht weg en prak de wortelen en aardappelen tot puree. Meng 1 el boter onder de puree en kruid met peper en zout.

  2. Pel de ui en snij in ringen.

  3. Bak de uienringen en blinde vinken kort aan in 1 el boter.

  4. Doe de gebakken ui en blinde vinken in een glazen schaal. Overgiet met de porto en het water. Dek de schaal af.

  5. Laat 10 min garen in de microgolfoven op de hoogste stand.

  6. Keer de blinde vinken om en laat nog 10 min garen.

  7. Werk de wortelstoemp af met wat fijne snippers bieslook. Serveer de blinde vinken met de wortelstoemp.