Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg de bol look in een ovenschotel en besprenkel met wat olijfolie.
-
Zet 40 min in de voorverwarmde oven.
-
Snij het bovenste deel van de look eraf en duw het vruchtvlees uit de pel.
-
Rooster de pijnboompitten al roerend goudbruin in een droge koekenpan op een matig vuur.
-
Snipper de salie fijn. Pel de sjalot en snipper fijn.
-
Snij de shiitake in schijfjes.
-
Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de shiitake mooi bruin in de hete olie. Roer de sjalot, geroosterde look en salie erdoor.
-
Voeg de mascarpone toe en laat smelten. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Laat sudderen op een zacht vuur.
-
Kook de capellini beetgaar in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking. Voeg wat van het pastakookvocht toe aan de mascarponesaus, indien deze te droog wordt.
-
Schep de capellini na gaartijd uit het pastawater en voeg bij de mascarponesaus. Laat nog kort even warm worden in de saus.
-
Serveer op een bord afgewerkt met enkele sneetjes coppa, stukjes Parmezaanse kaas, toefjes waterkers, de pijnboompitten en wat fleur de sel.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven