Driekoningencupcakes

Driekoningencupcakes

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 79fed1898c487fb51b6683f47b1d9bd74600d27b7392ce0df8906c2e7b7e22eb.jpg

    Smelt de boter en klop de suiker erdoor.

  3. 555036a942a7797421f290ab12251c105168d06a8f6bd4145160ea2b6d097365.jpg

    Voeg het amandelpoeder, de eieren en de zeste van 1 citroen toe. Zeef de bloem en het maïszetmeel erover en klop tot een egaal mengsel.

  4. 8a8f9879293fffeca96540667e7502ae8a9520757fe10dc7fe96d168368fcf93.jpg

    Steek grote (Ø 7,5 cm) en kleine (Ø 4,5 cm) cirkels uit het bladerdeeg.

  5. 93f356f412396751e7ec057792195b98d9d6252ef81c1011398bff1a5a114603.jpg

    Plaats papieren vormpjes in de cupcakebakvorm en leg de kleine cirkels op de bodem van het vormpje.

  6. a170f130d2c1daec8048202ae063edd93ff0ecb472ce78c6a43b11b41d5769e9.jpg

    Vul ze met het amandeldeeg tot net onder de rand. Verstop in 1 van de cupcakes een blanke amandel. Dek de cupcakes af met de grotere cirkels bladerdeeg.

  7. 35cf18a82ca98978e7c0ebfb2c7950bdd33918ad099268be8385cd2fd6ea8017.jpg

    Snij kroontjes uit de rest van het bladerdeeg en kleef ze met een beetje water op de cirkels.

  8. Bestrijk met een losgeklopte eidooier.

  9. Zet in een voorverwarmde oven en bak goudbruin en gaar in 15 à 20 min.