Empanada’s met paprika en chorizo

43679017ed56e9e063075cab89b78cf38c31399093552425d1e34bfe295b22da.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de ui en de look en snipper beide fijn.

  3. Snij de paprika’s in 2, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees van de gele paprika in blokjes.

  4. Trek het vel van de chorizo en snij de worst in kleine dobbelsteentjes.

  5. Snij de tomaat in kleine stukjes.

  6. Klop de eidooier los met de melk.

  7. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en roerbak de ui, look en paprikastukjes hierin zacht.

  8. Verkruimel het gemalen vlees erover en roerbak alles gaar. Kruid met peper, zout, oregano en komijn.

  9. Voeg de tomatenstukjes en chorizostukjes toe en roerbak tot het geheel droog is. Laat afkoelen.

  10. Steek 6 cirkels uit elk vel bladerdeeg. Leg 1 eetlepel vulling op de onderste helft van een cirkel, borstel een beetje ei op de rand en vouw de cirkel dicht.

  11. Schik de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak goudbruin en gaar in 18 à 20 minuten.

  12. Afwerking: snij de olijven in plakjes en de paprika’s in stukjes. Snij de bladpeterselie fijn.

  13. Schik de empanada’s op een schotel en bestrooi met olijven, paprikablokjes en peterselie. Serveer met tacosaus en plakjes jalapeñopepers.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit