Erbazzone reggiano

Erbazzone reggiano

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel en snipper de look fijn. Pel en snij de sjalotten in fijne ringen.

  2. Snij de pancetta in fijne reepjes.

  3. Trek de blaadjes van de peterselie en snij fijn.

  4. Doe de spinazie samen met de peterselie met enkele el water in een kookpot en zet op een hoog vuur onder deksel. Laat de spinazie slinken. Stort in een vergiet en laat uitlekken.

  5. Bak de sjalot glazig in olijfolie, voeg de looksnippers en pancetta toe en roerbak tot de sjalot zacht is.

  6. Schep het mengsel door de uitgelekte spinazie. Meng er vervolgens de Parmezaanse kaas en ricotta door. Kruid met peper en zout.

  7. Verwarm de oven voor op 200°C.

  8. Snij een deegvel middendoor. Plak ½ deegvel aan een volledig vel en rol zo tot een ovaal.

  9. Schik op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  10. Verdeel de vulling erover maar laat een rand van 5 cm vrij.

  11. Plak het resterende deeg aan elkaar, rol uit en leg op de vulling.

  12. Klap de rand om en plooi met je vingers een golvend randje.

  13. Roer het ei los met 1 el water en bestrijk de bovenkant van de taart.

  14. Bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas.

  15. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het deeg om het teveel aan vocht te laten ontsnappen.

  16. Bak goudbruin en knapperig gaar in 40 min.

  17. Haal uit de oven en snij in stukken. Serveer warm.