Gegrilde slaharten met spek en caesardressing

Gegrilde slaharten met spek en caesardressing

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing: hak de hazelnoten grof. Pel het teentje look en duw door de lookpers. Rasp 40 g van de Parmezaanse kaas. Meng de eidooiers, mosterd, sap van 1 citroen, geraspte parmezaan, 2 eetlepels grof gehakte hazelnoten, worcestersaus, uitgeperste look en zure room. Mix de olijfolie er geleidelijk aan door tot een dikke, vloeibare dressing. Kruid met peper en zout.

  2. Snij de slaharten overlangs door.

  3. Bestrijk de slaharten met wat olijfolie en gril ze in een hete grillpan. Kruid met peper en zout. Snij de andere citroen in Gril het brood in dezelfde pan krokant samen met de citroen.

  4. Bak de spekreepjes in dezelfde pan zonder olie aan. Schilfer de resterende Parmezaanse kaas.

  5. Schik de sla op een bord en druppel de caesardressing erover. Werk af met de spekreepjes en de parmezaanschilfers. Serveer de gegrilde citroen erbij.