Gemarineerde ananas- en venkelcarpaccio met frangipaneijs

Gemarineerde ananas- en venkelcarpaccio met frangipaneijs

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng voor de marinade het water aan de kook met de suiker en de wijn.

  2. Snij de vanillestok doormidden en voeg toe aan de rest van de ingrediënten. Laat 15 minuten doorkoken.

  3. Schil de ananas en snij in flinterdunne plakken. Was de venkel, verwijder de steeltjes en snij eveneens in flinterdunne plakken.

  4. Schik de plakken ananas en venkel in een schaal.

  5. Laat de gekruide suikersiroop iets afkoelen en zeef de siroop. Giet over de carpaccio. Dek de schaal af en plaats 1 nacht koel.

  6. Schik de plakjes venkel en ananas op de borden. Schep er een bol ijs op en werk af met een plukje venkelgroen.