Gentse stoverij

5e19b6108c4a016b6b202b01dedb70d9c5c7af0d910a3df1432998929041724c.jpg

Allergenen

Lactose, Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bak de blokjes rund- en varkensvlees goudbruin in boter.

  2. Schil de appels; verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukken.

  3. Snij de niertjes in reepjes.

  4. Voeg de uien, appels en niertjes bij het vlees. Besprenkel met de inhoud van 1 flesje bier; kruid met peper en zout en gooi er het kruidentuiltje bij.

  5. Bestrijk de snee brood met de mosterd en roer door de stoverij. Verbrokkel er de plakjes peperkoek over.

  6. Dek de pan af en breng aan de kook. Laat 2 uur stoven op een zacht vuurtje en haal van het vuur. Zet de stoofschotel een hele nacht op een koele plaats.

  7. Verwarm de stoverij samen met de rest van het bier; laat tot de helft inkoken en vis er het kruidentuiltje uit.

  8. Serveer met handgesneden frietjes en lekkere Spar mayonaise.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit