Gentse stoverij

Gentse stoverij

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

  2. Kruid het vlees met versgemalen peper en zeezout.

  3. Pel de uien en hak grof.

  4. Steek het klokhuis uit de appelen en snij de appelen in stukken.

  5. Verhit een gietijzeren kookpot. Laat er een flinke klont boter in smelten en bak het vlees aan alle kanten in porties op een hoog vuur goudbruin. Haal uit de pot.

  6. Doe een extra klontje boter in de pot en roerbak de uien. Kruid met peper en zout. Schep het vlees en de stukjes appel erdoor.

  7. Besprenkel met de inhoud van 1 flesje bier. Leg de kruidentuiltjes erbij en breng aan de kook onder een deksel.

  8. Laat 2 u stoven op een zacht vuur.

  9. Haal van het vuur en laat de stoofschotel overnachten op een koele plaats.

  10. De volgende dag: verwarm de stoverij samen met de rest van het bier. Laat tot ½ inkoken en vis de kruidentuiltjes eruit.

  11. Bestrijk de boterham met mosterd en roer door de stoverij. Verbrokkel de plakjes peperkoek erover en laat nog 30 min sudderen, tot het brood is opgelost.

  12. Breng verder op smaak met peper en zout.

  13. Serveer met verse frietjes, een flinke lik mayonaise en een frisse salade.