Geroosterde spruitjes en aardappelen in de oven met kotelet

fcf4352f3904ba14d1f833ceb0d162fa7b66e60f1ad811d499fd0a9c2e187c36.jpg

Allergenen

Gluten, Lactose, Melk, noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het kontje van de spruitjes en verwijder indien nodig de buitenste blaadjes.

  2. Was de krielaardappelen en kook 10 min in gezouten water. Haal de aardappelen uit het kookvocht.

  3. Pel de look en pers.

  4. Snij de tijm fijn.

  5. Doe de olijfolie in een grote braadslede en meng de look, tijm en Parmezaanse kaas onder de olie.

  6. Hussel de spruitjes en de voorgekookte krieltjes onder de olie. Kruid met peper en zout.

  7. Bak de spruitjes en krieltjes gaar in de oven op 180°C, ± 30 min. Bak, indien de spruitjes en krieltjes niet gaar zijn, nog 10 min langer.

  8. Hak de walnoten grof. Werk de geroosterde spruitjes en krieltjes af met de gehakte noten.

  9. Pel de sjalotten en snij in fijne ringen.

  10. Bak de sjalotten en koteletten goudbruin in de pan in 2 el boter.

  11. Haal de koteletten uit de pan.

  12. Doe de bloem in de pan en roer de aanbaksels los. Blus met de wijn en het water en laat een paar min inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper en zout.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit