Gevulde kipfilet met abrikoos

52cc046088630fd96d080268df5764159d374af5af365a79d5cf9d59503ae525.jpg

Allergenen

Lactose, Melk, noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Maak de verse spruitjes schoon. Snij het voetje van elke spruit. Snij kruiselings in en verwijder indien nodig de buitenste blaadjes.

  3. Breng een pan water aan de kook. Kook de spruitjes hierin beetgaar.

  4. Bak de kipfilets aan alle zijden goudbruin in boter. Kruid met versgemalen peper en zeezout. Schenk de cognac in de pan en flambeer. Blus met de gevogeltefond. Haal het vlees uit de pan en laat verder garen in de oven.

  5. Schenk de room in de braadpan en laat iets inkoken. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit 4 eetlepels boter in de wok op een hoog vuur. Voeg de spruitjes, kastanjes en het citroensap toe en roerbak. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Snij het vlees in plakjes en schik op voorverwarmde borden. Nappeer de cognacsaus erover en garneer met reepjes abrikoos en een plakje stervrucht. Serveer met de geroerbakte spruitjes, aardappelgratin of artisanale kroketten.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit