Grote spies van lamsvlees met rode wijnsaus

Grote spies van lamsvlees met rode wijnsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus: reinig de groenten voor de mirepoix (selder, wortel, prei) en snij in stukjes. Pel de sjalotten en snipper in fijne brunoise. Voeg de mirepoix toe en stoof aan in wat olijfolie. Voeg ½ koffielepel tijm, zwarte peperkorrels, grof zout en laurierblaadje toe. Bevochtig met de rode wijnazijn en rode wijn. Laat voor de helft verdampen. Voeg de bruine fond toe en laat voor de helft zachtjes inkoken. Mix en zeef door een fijne puntzeef. Monteer met klontjes koude boter. Kruid met peper en zout indien nodig.

  2. Brochettes: schil de ananas en reinig de verschillende groenten en snij in stukjes die groot genoeg zijn voor de brochettes. Kook de zoete aardappel of krieltjes beetgaar. Snij de aardappel in dikke schijven.

  3. Steek op de brochettes achtereenvolgens een stukje aardappel, paprika, lamsvlees, ui, lamsvlees, ananas, lamsvlees, ui, paprika, lamsvlees, paprika en aardappel.

  4. Braad of gril de lamspiesen tot ze gaar zijn.

  5. Serveer met de rode wijnsaus.