Japanse kippengehaktballetjes (tsukune) met teriyakisaus

Japanse kippengehaktballetjes (tsukune) met teriyakisaus

Allergenen

sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij voor de afwerking 2 lenteuitjes in fijne ringetjes.

  2. Balletjes: snipper de andere 2 lente-uitjes fijn. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Meng het gehakt met de gember, lente-ui, sojasaus, sherry, sesamolie en maïzena tot een homogeen mengsel.

  4. Vorm, met natte handen, kleine platte balletjes.

  5. Verwarm de wok op een matig vuur. Voeg de olie toe en bak de balletjes rondom goudbruin.

  6. Laat ze onder deksel even verder garen.

  7. Pel het teentje look en plet met de zijkant van een chefmes.

  8. Giet het teveel aan olie weg. Giet de teriyakisaus in de wok en voeg het teentje look toe.

  9. Laat doorwarmen op een matig hoog vuur. Draai de balletjes door de saus zodat ze aan alle kanten met een glanzend laagje bedekt zijn.

  10. Steek de balletjes op citroengrasstengels, schik op een schaal en bestrooi met lente-ui.