Slasoep met geitenkaas en kippengehaktballetjes

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kippengehaktballetjes: doe het kippengehakt samen met het ei en paneermeel in een mengkom. Kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
-
Rol balletjes van het mengsel.
-
Slasoep: was de sla grondig, verwijder het hart en maak de blaadjes los. Zwier droog.
-
Pel de uien en snipper fijn. Pel en plet de look.
-
Smelt boter in een ruime stoofpot en stoof de ui en de look tot ze glazig zijn.
-
Hou een deel van de kleine, knapperige slablaadjes apart voor de garnering.
-
Voeg de slablaadjes toe aan de stoofpot en laat stoven. Het volume van de sla zal snel slinken door de hitte.
-
Schenk de kippenbouillon bij de sla, voeg een beetje verse tijm toe en laat de soep verder garen op een zacht vuurtje.
-
Mix de soep glad met een staafmixer, hou warm en voeg de kippengehaktballetjes toe. Laat deze garen in de hete soep.
-
Roer als laatste de verse geitenkaas door de soep en laat deze smelten.
-
Serveer de soep met balletjes in een kom en garneer met de krokante slablaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders