Tomatencrèmesoep met kippengehaktballetjes

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng het kippengehakt met het paneermeel, de Parmezaanse kaas en 1 el Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout. Maak hiervan kleine gehaktballetjes. Zet in de frigo.
-
Pel de uien en het teentje look en snij beide fijn.
-
Stoof samen met de geraspte wortelen 10 min in 2 el olijfolie. Voeg de kruiden en de blokjes tomaat toe en laat 10 min op een zacht vuurtje pruttelen.
-
Blend de soep in porties in de blender tot je een tomatencrème krijgt zonder room toe te voegen.
-
Leng de soep aan met 1 l water en de bouillonblokjes. Voeg de balletjes bij de soep. Laat 10 min koken tot de balletjes gaar zijn.
-
Klop de resterende yoghurt met wat water los tot een roomsaus. Werk de soep af met de yoghurt en fijngesneden peterselie.