Tomatencrèmesoep met kippengehaktballetjes

4f12ecda3528532a8852db3a58f48949f21f2725b9ad2fd451243386b60f4248.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng het kippengehakt met het paneermeel, de Parmezaanse kaas en 1 el Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout. Maak hiervan kleine gehaktballetjes. Zet in de frigo.

  2. Pel de uien en het teentje look en snij beide fijn.

  3. Stoof samen met de geraspte wortelen 10 min in 2 el olijfolie. Voeg de kruiden en de blokjes tomaat toe en laat 10 min op een zacht vuurtje pruttelen.

  4. Blend de soep in porties in de blender tot je een tomatencrème krijgt zonder room toe te voegen.

  5. Leng de soep aan met 1 l water en de bouillonblokjes. Voeg de balletjes bij de soep. Laat 10 min koken tot de balletjes gaar zijn.

  6. Klop de resterende yoghurt met wat water los tot een roomsaus. Werk de soep af met de yoghurt en fijngesneden peterselie.