Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn.

  2. Schil de aardappelen. Snij 2 aardappelen in 4 en de overige aardappelen in blokjes van 0,5 x 0,5 cm.

  3. Snipper het preiwit fijn. Was het preigroen en bind met keukentouw vast aan 2 takken dragon. Snipper de bieslook en de blaadjes van 2 takken dragon fijn.

  4. Verhit wat boter in een soeppot. Bak de ui glazig.

  5. Blus met 3 l water en voeg de in 4 gesneden aardappelen, het groen van prei, de kippenbouillonblokjes en het kruidentuiltje toe.

  6. Breng aan de kook. Voeg de gebraden kip toe en laat het geheel 30 min sudderen.

  7. Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan met weinig boter. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Bak de aardappelblokjes in dezelfde pan bruin en krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg wat extra olijfolie toe en bak het preiwit met de champignonmix gaar. Roer de bieslook erdoor en kruid met zwarte peper en zout.

  9. Schep het preigroen, kruidentuiltje en de gebraden kip uit de soep en mix fijn met de room. Warm zacht terug op. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verwijder het vel van de kip en pluk het vlees.

  11. Schep de soep in borden. Werk af met het kippenvlees, spekjes, aardappelblokjes, prei en champignonmix. Bestrooi met de fijngesnipperde dragon.