Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Laat de rozijnen wellen in rum. 
- 
                    
                    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. 
- 
                    
                    Splits de eieren. Klop de dooiers los met de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout. 
- 
                    
                    Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. 
- 
                    
                    Roer de melk er langzaam door en klop goed tot een glad beslag. Schep de rozijnen erdoor. 
- 
                    
                    Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag. 
- 
                    
                    Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak ¼ van het beslag. 
- 
                    
                    Laat bakken op een matig vuur, tot de onderkant begint te kleuren. 
- 
                    
                    Draai de koek om en laat ook de andere zijde lichtbruin bakken. 
- 
                    
                    Breek de pannenkoek met een vork in stukken. Voeg wat extra boter toe en ¼ van de appelplakjes bestrooid met kaneel. Roerbak voorzichtig 5 min. 
- 
                    
                    Bak het overige deeg op dezelfde manier. 
- 
                    
                    Verdeel over borden en bestrooi met bloemsuiker. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                