Kervelsoep met balletjes

Kervelsoep met balletjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij in stukken. Spoel de prei en verwijder de buitenste bladeren. Snij het witte en groene gedeelte in ringen.

  2. Schil de aardappel en snij in stukken. Hou enkele plukjes kervel opzij en hak de rest fijn.

  3. Breng in een pot 1 liter water aan de kook. Kruid het gehakt met peper en zout en rol er balletjes van. Gooi ze in het kokende water en schep ze eruit als ze komen bovendrijven.

  4. Stoof de ui en prei aan in een klontje boter. Voeg de helft van de kervel toe en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook.

  5. Laat 20 minuten doorkoken en mix de soep fijn. Voeg de rest van de kervel toe en mix nogmaals. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Doe de balletjes bij de soep en laat nog even doorwarmen.

  7. Serveer in diepe borden en werk af met plukjes kervel.