Kip met gekonfijte citroen, ansjovis en rozemarijn

Kip met gekonfijte citroen, ansjovis en rozemarijn

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gekonfijte citroen: spoel de citroenen grondig. Snij ze in 4 kwartjes. Steek in elk citroenkwartje een kruidnagel. Meng alle andere ingrediënten voor de gekonfijte citroenen onder elkaar. Steek de citroenen in de inmaakbokaal. Vul op met grof zeezoutmengsel. Sluit af en laat minstens 1 week rusten in de koelkast.

  2. Vul de kip op met 2 à 3 kwartjes gekonfijte citroen en enkele takjes rozemarijn. Bestrijk de buitenkant van de kip met het grof zeezoutmengsel (dat lichtjes verwaterd is).

  3. Leg de kip in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Bak in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende ongeveer 1 uur. Overgiet de kip regelmatig met de olijfolie die in de braadslede ligt.

  4. Kook de pasta kort voor het opdienen beetgaar. Werk af met de ansjovisfilets.

  5. Neem de gare kip uit de oven en leg op een snijplank. Wrijf al het zeezout eraf. Halveer de kip.

  6. Serveer de kip op het bord en schik de pasta erbij. Laat de braadjus uit de braadslede met wat fijngesnipperde rozemarijn een beetje inkoken. Geef bij de kip.