Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: meng 2 el olijfolie met het sap en de zeste van de citroen, 1 kl komijnpoeder, 1 kl gemberpoeder, 4 geperste teentjes look, peper en zout.

  2. Laat de kipfilets een paar uur marineren (best 1 nacht).

  3. Snij de aubergine in dikke schijven en bak goudbruin in een royale hoeveelheid olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Saus: pel de ui en teentjes look en snipper alles fijn. Snij de chilipeper fijn.

  5. Bak de ui, chilipeper en 2 fijngesneden teentjes look aan in 2 el olijfolie.

  6. Kruid met paprika-, koriander- en kurkumapoeder. Laat de kruiden kort meebakken.

  7. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Laat de saus 15 min zachtjes stoven en inkoken.

  8. Leg de gebakken aubergines in de saus.

  9. Haal de kipfilets uit de marinade en gril in een grillpan aan alle kanten goudbruin.

  10. Kook het zakje basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking.

  11. Serveer de gegrilde kip met de saus en rijst. Werk af met verse koriander.