Koekjeskerstboom

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Koekjesdeeg: doe de bloem, het ei, het zout, 75 g boter en de suiker in de keukenrobot en klop tot een homogeen deeg.

  2. Bestrooi de bol deeg met bloem tot het niet meer plakt.

  3. Wikkel de bol in plastic folie en laat 1 u opstijven in de koelkast.

  4. Bestrooi 1 vel bakpapier met bloem.

  5. Haal het deeg uit de koelkast en bestrooi met bloem. Rol het uit tot 4 mm dikte, tussen 2 vellen bakpapier. Laat 1 u rusten in de koelkast.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Duw de verschillende sterren uit het deeg.

  8. Plaats het deeg opnieuw in de koelkast tot het terug harder is.

  9. Verwijder de rest van het deeg.

  10. Bak 18 minuten op 180°C tot het droog en goudbruin gebakken is.

  11. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  12. Botercrème: klop 100 g zachte boter met 2 el bloemsuiker in de keukenrobot tot de boter licht van kleur is.

  13. Voeg de zeste van citroen bij de boter en meng.

  14. Stapel de sterren van groot naar klein met tussen elke ster een toefje botercrème.

  15. Werk de koekjeskerstboom af met poedersuiker.