Kroket van zwarte pens met peperkoek

1b9cff8125434d6044fc36ceb9e019b6e3ba50cfe4d6bb7324ce435ea545b54f.jpg

Allergenen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de oven voor op 100°C.

  2. Leg de sneden peperkoek op bakpapier en laat 1 u drogen in de oven.

  3. Laat afkoelen en mix de peperkoek tot fijn kruim. Meng met 20 g paneermeel.

  4. Verwijder het vel van de zwarte pensen. Plet met een vork met de eidooier en het overig paneermeel tot een fijne puree.

  5. Rol balletjes van de pensenpuree.

  6. Paneer de pensballetjes. Haal ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en dan door het kruim van peperkoek. Herhaal de laatste 2 stappen voor een extra krokante korst.

  7. Verwarm de friteuse voor op 180°C.

  8. Meng ½ van het sap van de noordkrieken met het vanillepuddingpoeder.

  9. Breng aan de kook en laat al kloppend 2 min indikken.

  10. Frituur de kroketten 1,5 min in de voorverwarmde friteuse.

  11. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  12. Serveer met de kriekensaus.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit